Kulturális és Innovációs Minisztérium

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjainak több évtizedes közös muzsikálása csak a zenekarra jellemző egyedi minőséget teremtett, ezt a színvonalat a zenekar a hazai és a nemzetközi pódiumokon is igyekszik megőrizni.

A zenekar törekvéseit Magyarország Kormánya is támogatja, ami az 1292/2019. (V. 17.) határozatban nyert írásos megerősítést.

Az állami támogatás az Emberi Erőforrások Minisztériumával megkötött és a Kulturális és Innovációs Minisztérium által koordinált szerződés feltételei és szabályai szerint kerül felhasználásra.

XIII. kerületi Önkormányzat

2012-ben Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata öt évre szóló közszolgáltatási szerződést kötött a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, azzal a céllal, hogy a kerületben élők kulturális életét az együttes koncertjei révén színesítse, gazdagítsa, illetve, hogy a kerületben tanuló diákokat komolyzenei élményhez juttassa.

A sikeres közös munka alapján a megállapodást 2017-ben újabb öt évre meghosszabbították. Az együttműködés a kerületi iskolákkal való közös munkára koncentrál, a rendhagyó zeneórák a diákság és a pedagógusok részéről is már várt, elvárt események; az együttes jó kapcsolatot ápol a Fischer Annie Zeneiskolával, ahol több zenekari tag kezdte gyerekkori zenei tanulmányait.

Emellett az évek során már hagyománnyá vált, hogy a zenekar részt vesz a kerület legnagyobb összkulturális eseményén, a Pozsonyi Pikniken, továbbá minden évben adventi koncertet ad a kerületi lakosoknak. A kerületi nyugdíjasok a zeneiskolai tanárokkal és diákokkal együtt pedig kedvezményes jeggyel látogathatják a zeneakadémiai koncerteket.