Sajtó

NEWSmuz.com

„Ha azt mondjuk, hogy a Liszt zenekar úgy hangzik, mint egy egységes élő szervezet, semmit nem mondunk. Unisono lélegzik.”

 

Frankfurter Neue Presse

„A karmester nélküli zenekar csodálatosan selymes vonóshangzást produkált, kivételesen finom és részletgazdag kíséretükkel élővé tették az előadást.”

 

Berner Zeitung

„A Liszt Ferenc Kamarazenekart Tfirst Péter vezetésével nem csupán nagyfokú precizitás jellemzi, hanem elképesztően virtuóz, sokszínű és finom összhang.”

 

Südwestpresse

„A csembalós mellett volt még 16 muzsikus, akik a saját hangszereik virtuózai voltak és igazi zenei élményt nyújtottak a közönség számára. Arcangelo Corelli 4. Concerto grosso op. 6. művénél a magyar kamarazenekar bebizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik. A vonósok ragyogásával a zeneműnek nem volt olyan része, amelyet ne tudtak volna mesterfokon megoldani és már az első taktusok után a hallgatóság élvezhette a barokk zenei csillogást. Tfirst Péter koncertmester, mint mindig most is ragyogott a szóló előadásában.”

 

Wilhelmshavener Zeitung

„Ez nem akadályozta meg a Liszt Ferenc Kamarazenekart abban, hogy ilyen körülmények között is tökéletesen, dinamikusan és gyönyörű hangzással adja elő Marcello Introduzione és az utána következő Aria és Presto vonósokra a-moll-ban című darabját. A budapesti zenészek ezen a vasárnapi estén minden apró hangocskát tökéletesen tisztán játszottak el.”

 

Illertissen

„Nagy izgalommal várták az 1963 óta fennálló és ismert magyar zenekar fellépését. A közönség azt kapta, amit várt, a tökéletes összjátékot. A futamok dinamikusak voltak, zenéjük, mint egy lágy hullám vonult végig a közönség sorain.”